Minimum deposit bonuses Minimum deposit poker Free poker money no deposit New no deposit bonuses Real poker money

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ανακοινώσεις - Ανακοινώσεις

 

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ

2018

ΑΦΙΣΣΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ 2018 ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ

***

Ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού, υλοποιεί ένα πρόγραμμα απασχόλησης παιδιών ηλικίας 8 έως 12 ετών. Το πρόγραμμα αυτό ονομάζεται "ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ" και περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία μιας κατασκήνωσης με τη διαφορά οτι τα παιδιά δεν διανυκτερεύουν.

Το πρόγραμμα υλοποιείται μετά το κλείσιμο των σχολείων και περιλαμβάνει: πρωινό-δεκατιανό- ποικίλες δραστηριότητες-εξορμήσεις και εκδρομές.

210 - 6776868

***********************

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟ

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

2017(19-23/6)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία

το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του

Ι.Ν. Αγ. Σοφίας Ν. Ψυχικού

«ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ».


Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να βιώσουν αλλά και να διδαχθούν όλα όσα μας καλεί η Εκκλησία και ο ίδιος ο Χριστός να πράξουμε στη ζωή μας για να κερδίσουμε τη Βασιλεία των Ουρανών. Δημιούργησαν δυνατές φιλίες, καλλιέργησαν το νόημα της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο και την αγάπη για τη δημιουργία του Θεού. Το πρόγραμμα περιελάμβανε καθημερινά προσευχή, έπαρση σημαίας, αγιογραφικό, εξορμήσεις, αγωνίσματα, παιχνίδια, ώρα ομάδας, ταινία.

Την πρώτη ημέρα οι δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν στον Ιερό Ναό και το Οικολογικό πάρκο Ν. Ψυχικού, τη δεύτερη στον Ιερό Ναό Αγ. Φιλόθεης και το πάρκο Πικιώνη, την Τρίτη ημέρα στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Φλοίσβο, την τέταρτη ημέρα στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καρέα και το άλσος Στρατού και την Πέμπτη ημέρα στην Πάρνηθα και το πάρκο Παπάγου. Τα δεκατέσσερα στελέχη που φρόντιζαν τα παιδιά, μαζί με την Αρχηγό κα Μαρία Καλύβα και τον υπεύθυνο του προγράμματος πρωτ. Γεώργιο Χριστοδούλου ευχήθηκαν στα παιδιά την τελευταία ημέρα για καλό καλοκαίρι και πάντα να βρίσκονται κοντά στην Εκκλησία του Χριστού.

 

 

 

*********

23-27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

ΦΩΤΟ

 

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Σ’ΑΓΑΠΩ

Με τη Χάρη του Θεού άλλη μια «Κατασκήνωση στην πόλη» έφτασε στο τέλος της. Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά βιώσαμε την αληθινή χαρά κάτω από τη σκέπη του Θεού και την αγκάλη της αγίας μας Σοφίας και των τριών της θυγατέρων. Μάθαμε να μοιραζόμαστε, να διακονούμε, να επικοινωνούμε, να γευόμαστε τη χαρά της ομαδικής ζωής, να ψυχαγωγούμαστε μέσα από πρωτότυπες δραστηριότητες και πάνω από όλα να βιώνουμε τις αλήθειες της χριστιανικής πίστεως. Όλες αυτές οι στιγμές θα μείνουν ανεξίτηλες στις καρδιές όλων μας. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στα λατρευτά μας στελέχη (Νικόλαο, Βασίλη, Νεκτάριο, Δήμητρα, Αγγελική, Μαρίνα, Αλεξάνδρα, Μαρία, Κωνσταντίνα, Ευαγγελία, Ανδρομάχη, Κατερίνα και Ελισάβετ) δίχως τη βοήθεια των οποίων αυτό το πρόγραμμα-όραμα δε θα μπορούσε να λάβει σάρκα και  οστά… Παραδίδουμε τώρα τη σκυτάλη στις πολυάριθμες και ευλογημένες χριστιανικές κατασκηνώσεις της χώρας μας….

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και καλή διακονία σε όλους !!!

 

 Οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης

                                   π. Γεώργιος Χριστοδούλου - Πρεσβυτέρα Αγαθή Μάγγανου-Χριστοδούλου

 

0

 

1

3

2

4

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

 ***

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

17 ΕΩΣ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τα σκαλιά της Αγίας Σοφίας γέμισαν με χρώματα...

 

 

Τα σκαλιά της Αγίας Σοφίας γεμίζουν σιγά σιγά με χρώματα, παιδικές φωνές και γέλια. Ένα μελίσσι από παιδιά και μέσα στις καρδιές τους ο Χριστός. Οι περαστικοί κοιτούν με απορία και ρωτούν και εκείνα απαντούν με ενθουσιασμό: Κατασκήνωση Στην Πόλη!

 

Και φέτος μαζί ζήσαμε τη χαρά, τη φιλία, την καλοσύνη, την παιδική ξενοιασιά, την αγάπη του Θεού που μας αξίωσε να μοιραστούμε αυτή την όμορφη κοινή διαδρομή.

 

Πρώτη Μέρα Αττικό Άλσος

(Ψαλμός Δαβίδ, 46, 9) «Ελάτε, δείτε του Κυρίου τα έργα, που με καταπληκτικά πράγματα γέμισε τη γη».

Δέντρα, ουρανός, ήλιος, παιχνίδι και γέλια. Η φύση εμπνέει όμως και την πνευματική εργασία. Συζήτηση και προβληματισμός. «Καθαρή τη καρδία» το πρωινό μας αγιογραφικό. Ο Θεός καθρεπτίζεται μέσα από την καθαρή καρδιά, όπως αύριο οι καρδιές μας θα καθρεπτιστούν στην λίμνη του δάσους.

1

2

3

4

5

6

 

Δεύτερη Μέρα Λίμνη Μπελέτσι – Πάρνηθα

(Ψαλμός Δαβίδ 8, 45). «Όταν κοιτάζω στους Ουρανούς Σου, το φεγγάρι και τα αστέρια, που Εσύ τα στερέωσες, αναλογίζομαι Τι τάχα είναι ο άνθρωπος ώστε να τον φροντίζεις!»

 

Η πλάση καλωσορίζει τους μικρούς ταξιδιώτες. Πράσινα νερά και δέντρα. Περπατάμε με προσοχή δίπλα στη λίμνη συντροφιά με τις πάπιες που μας ακολουθούν. Ένας μικρός φίλος περιμένει τα παιδιά στο τέλος. Ένα νεογέννητο ελάφι… Επιφωνήματα και χαρές. Η αγνή παιδική καρδιά αγκαλιάζει τη φύση. Η αξία της προσευχής το μήνυμα της ημέρας και τα παιδιά συμμετέχουν με προθυμία, αποκαλύπτοντας τις δικές τους προσευχές.

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

 

Τρίτη Μέρα Μοναστήρι Αγίου Ιωάννου Προδρόμου - Καρέα

(Κατά Ματθαίον, 25, 35). «Πείνασα και μου δώσατε να φάω, δίψασα και μου δώσατε να πιω, ήμουν ξένος και με καλωσορίσατε στα σπίτια σας».

 

Η ηγουμένη καλωσορίζει τα παιδιά, προσφέροντας λουκούμια και νερό. Η φιλοξενία ζεστή. Μαθαίνουμε για την ιστορία την μονής, τις προσπάθειες ανακαίνισης, γνωρίζουμε για τον πλούσιο ιστορικό αλλά και πνευματικό θησαυρό που φιλοξενεί.

Ώρα όμως για παιχνίδι στις πλαγιές του Υμηττού. Ας θυμηθούμε λίγο και ένα παλιό παραμυθά. Διδάγματα και ιστορίες ζωής μέσα από τους μύθους του Αισώπου. Ποια ομάδα θα κερδίσει; Το χειροκρότημα ζεστό για όλους. Η προσπάθεια μετράει στο τέλος.

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

Τέταρτη Μέρα Δρυμός Πάρνηθας – Τελεφερίκ

(Ιησούς του Ναυή, 1, 9). «Σου είπα να είσαι θαρραλέος και δυνατός. Μη φοβάσαι, γιατί ο Θεός σου θα είναι μαζί σου όπου και αν πας».

 

Βρισκόμαστε αρκετά μέτρα πάνω από τη γη. Μέσα στο τελεφερίκ η θέα αποζημιώνει τους μικρούς θαρραλέους επιβάτες. Το δάσος έχει καεί σε ένα μεγάλο του τμήμα. Στο μικρό Μουσείο του Δρυμού ενημερωνόμαστε για τις πυρκαγιές και τις συνέπειες στο ζωικό και φυτικό βασίλειο. Ο αέρας δυνατός στην έξοδο για το δρυμό. Μερικά καπέλα πετάγονται στον αέρα. Η ζέστη αρκετή, αλλά η διάθεση και η ζωντάνια μας περισσεύουν. Επόμενος προορισμός το Πάρκο Τρίτση. Αλληλεγγύη, χαρά, γνώση, πίστη, αρετές και αξίες διδάσκονται μέσα από τα παιχνίδια των δραστηριοτήτων. Στο τέλος μη ξεχάσουμε να ταΐσουμε και τις πάπιες της λίμνης!

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

Πέμπτη Μέρα Πολεμικό Μουσείο – Πάρκο Φλοίσβου

(Προς Φιλιππησίους 1,3). «Ευχαριστώ τον Θεό μου κάθε φορά που σας θυμάμαι»

 

Αυτή την ημέρα η ιστορία ξετυλίγεται μπροστά μας κομμάτι κομμάτι ενός παζλ που περνά από τις καρδιές και από τα μάτια μας μέσα από έργα τέχνης, γλυπτά και κειμήλια. Ταξιδεύουμε με τον Μέγα Αλέξανδρο μέχρι τον Ινδό ποταμό. Κατόπιν συναντούμε το Βυζάντιο. Οι θρύλοι για την Πόλη και τον Μέγα Κωνσταντίνο ζωντανεύουν μέσα από τις εικόνες. Τα καριοφίλια και τα σπαθιά του 1821 πυροδοτούν την σκέψη μας με τις μορφές των ηρώων μας. Με ευγνωμοσύνη αναλογιζόμαστε τους αγώνες τους. Πόλεμος και έπειτα ο ξεριζωμός από την Μικρασία και ο πόνος των ξενιτεμένων. Τα βιώματα και οι δυσκολίες του ελληνοιταλικού πολέμου αποτυπώνονται γλαφυρά στα έργα τέχνης της εποχής, η Παναγία πάντα δίπλα τους να σκεπάζει και να βοηθά. Η γερμανική εισβολή είναι γεγονός, όπως και η σθεναρή αντίσταση των Ελλήνων. Προβληματιζόμαστε, θυμόμαστε, μαθαίνουμε.

Αφήνουνε το μουσείο και κατευθυνόμαστε στο πάρκο Φλοίσβου. Είναι στιγμή για παιχνίδι, δροσιά και έμπνευση. Βρεχόμαστε με τα μπουκαλάκια αλλά και γινόμαστε μικροί στιχουργοί δημιουργώντας ποιηματάκια για την κατασκήνωση μας και τον πατέρα Γεώργιο. Η ώρα της επιστροφής ζυγώνει.

 

«Κατασκήνωση στην Πόλη σ’αγαπώ» τραγουδούν αυθόρμητα τα παιδιά καθώς πλησιάζουμε στην Αγία Σοφία. Χαιρετάμε τους φίλους μας και παίρνουμε το αναμνηστικό μας. Θα τα ξαναπούμε του χρόνου παιδιά! Σας ευχαριστούμε για όλα!

 

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58

59

60

61

62

Ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας όλα τα στελέχη και όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία του προγράμματος καθώς επίσης και τον Διευθυντή του Πολεμικού Μουσείου Αθήνας Ταξχο Παναγιώτη Καπερώνη για την άψογη φιλοξενία και ξενάγηση

 

ποιήματα τα οποία έγραψαν οι 5 ομάδες

 

Ομάδα 1η

 

Κατασκήνωση στην πόλη σε αγαπά η πλάση όλη

περάσαμε ωραία αυτή την εβδομάδα

έλα και συ στην δική μας την ομάδα

τρώγοντας ψωμί με μαρμελάδα.

 

Είδαμε και πολλούς φίλους

που ευτυχώς δεν είχαν ψύλλους!

και περάσαμε μαζί

μια υπέροχη στιγμή

σε μια εβδομάδα καλοκαιρινή.

 

Παπα- Γιώργη σ’ αγαπούμε

και πολύ σ’ ευχαριστούμε

που μας έδωσες και φέτος

όπως κάνεις κάθε έτος

μια αξέχαστη εμπειρία

με συντροφιά την εκκλησία

 

 

Ομάδα 2η

 

Στην Κατασκήνωση στην Πόλη

περάσαμε πολύ καλά

γιατί γνωρίσαμε καινούργια παιδιά

που είχανε χρυσή καρδιά

 

Παίξαμε παιχνίδια πολλά

που ήτανε πολύ διασκεδαστικά

με τα στελέχη συντροφιά

περάσαμε φανταστικά

 

Στη Μαρίνα Φλοίσβου και στο Τρίτση

μέσα στην πόλη χαρήκαμε τη φύση

ανεβήκαμε της Πάρνηθας το βουνό

και πήραμε αέρα καθαρό

 

Στο τελεφερίκ ανεβήκαμε

και στο καζίνο μπήκαμε(φυσικά & δεν μπήκαμε)

επισκεφθήκαμε ένα μουσείο φοβερό

που ήτανε πολεμικό.

 

 

3η ομάδα

 

Κατασκήνωση στην Πόλη

εδώ είμαστε όλοι

 

Κάθε μέρα όλοι μαζί

πάμε μία εκδρομή

 

Στην Αγία Σοφία γυρνάμε

και με τον κ. Γιάννη χασκογελάμε

 

Όλοι παίζουμε και τρέχουμε

στην κατασκήνωση που έχουμε

 

Κατασκήνωση γλυκιά

που σε αγαπάνε τα παιδιά

 

Τελευταία μέρα κατασκήνωση γελάμε τραγουδάμε

και τον κόσμο χαιρετάμε

 

 

Ομάδα 4η

 

Κατασκήνωση ωραία

με όλα τα παιδιά παρέα,

παίζουμε ομαδικά,

τι ωραία, τι καλά,

κάθε μέρα εκδρομές

όλο γέλια και χαρές,

και στο τέλος κάθ’ ημέρας κάνω μία προσευχή

που περάσαμε καλά και σ’ αυτή την εκδρομή

 

 

Ομάδα 5η

 

Την εβδομάδα αυτή πέρασα τόσο καλά

με πολύ καλά και αγαπητά παιδιά.

 

Παίξαμε δημιουργικά

με όλα τα παιδιά

με κέφι και χαρά

 

Είτε χάσαμε, είτε νικήσαμε

το κακό νικήσαμε.

 

Οι εκδρομές ήταν καλές

τέλειες και ξεκαρδιστικές

 

Το τελεφερίκ μας άρεσε πολύ

γιατί είχε θέα φανταστική.

***

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

18 - 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012(ΦΩΤΟ)

                                           

1

2

3

 

1η ΜΕΡΑ: ΑΓΙΑΣΜΟΣ - ΠΑΡΚΟ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΛΛΗΛΟΓΝΩΡΙΜΙΑΣ

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

 

2η ΜΕΡΑ: ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ -

ΠΑΡΚΟ ΠΙΚΙΩΝΗ ΦΙΛΟΘΕΗΣ

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

 

3η ΜΕΡΑ:

Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης"

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

 

4η ΜΕΡΑ: ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ "Γ. ΑΒΕΡΩΦ" -

ΠΑΡΚΟ ΦΛΟΙΣΒΟΣ

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58

59

60

61

62

63

64

65

66

67

68

69

70

71

72

73

74

75

76

77

78

79

80

 

5η & ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ: ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΡΕΑ -

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΑΚΕΤΑ

81

82

83

84

85

86

87

88

89

90

91

92

93

94

95

96

97

98

99

100

101

102

103

104

105

106

107

108

 

ΠΕΜΠΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

13

14

12

και του χρόνου.........

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
*****************
 
 

715

 

 

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΓΛΥΚΙΑ(πατήστε εδώ)

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή στο Συνεδριακό Κέντρο Ευαγγελιστρίας στον Αλίαρτο Βοιωτίας. Σκοπός της εξόρμησης ήταν η ψυχαγωγία των στελεχών του προγράμματος "κατασκήνωση στην πόλη" αλλά και ο απολογισμός, η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών για το πρωτοπόρο πρόγραμμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Παρόν στη συνάντηση ήταν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος ο οποίος εξήρε την προσπάθεια των Ενοριών και του Γραφείου Νεότητος για την υλοποίηση του προγράμματος. Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος για την Αβραμιαία φιλοξενία και τη συμπαράστασή του.

19

28

31

46

76

81

92

95

96

119

127

 

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2011

Αγιασμός-Έναρξη...

528

Χωρισμός ομάδων...

533

παιγνίδι γνωριμίας...

535

Ομαδικά παιγνίδια...

538

539

Αγιογραφικό...

550

προβολή ταινίας...

557

διαδραστικό Αγιογραφικό...

575

παιγνίδια ομαδικά στην Αγία Φιλοθέη...

579

588

593

πρώτες βοήθειες...

601

614

δεκατιανό...

609

 

613

 

615

617

619

ετοιμάζοντας τα γεύματα...

621

808

Αγιογραφικό...

626

 

637

Εξόρμηση στο Βυζαντινό Μουσείο...

 

638

 

 

642

 

644

 

645

 

652

 

 

653

 

654

 

658

 

660

 

664

 

666

 

667

 

668

 

669

 

671

 

672

τραγούδι...

 

679

Εξόρμηση στο πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης...

 

684

 

685

 

686

 

688

 

689

 

693

 

699

 

701

 

707

 

711

Αναμνηστική...

 

715

716

 

728

πρωταθλήματα...

 

734

 

735

Ανακύκλωση...

 

743

 

751

 

752

 

754

 

761

 

766

 

767

 

770

Ανακυκλώνοντας χαρτί...

 

775

 

778

 

781

 

783

ζαχαροπλαστική-πρόσφορο...

 

784

Δεντροφύτευση στο προαύλιο του ναού...

 

789

 

791

 

794

 

797

 

798

 

799

ομαδικά παιγνίδια...

 

805

 

828

833

839

ετοιμάζοντας το μεσημεριανό...

845

846

848

 

857

Αναμνηστικά...

 

868

βραβεύσεις...

 

873

849

 

τέλος...

 

 

 

 

 

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Λειτουργική Ζωή

ΜΑΪΟΣ

 

ΙΕΡΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΙΣ

ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ 

Ο καιρός στην ενορία μας

 

ΑΚΟΥΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ

Ι. Μ. ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ

ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΠΗΛΙΟΥ

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Ημερολόγιο
Κυριακή
20
Μαΐου
Κυριακή των Αγίων 318 Θ. Πατέρων (Α' Οικ. Σύνοδος),
Θαλελλαίου, Νικήτα και Ιωσήφ, Νικολάου Μύρων Λυκίας
Ανακοινώσεις
Αγία Γραφή